Luft/vann varmepumpe

Det er alltid varme å hente i luften, selv ved minusgrader, og denne varmen kan en luft/vann varmepumpe omdanne til varme for både romoppvarming og tappevann. Har du allerede vannbåren varme, skal bygge nytt eller renovere kan en luft/vann varmepumpe gi store besparelser. 

En luft til vann varmepumpes utedelBør jeg velge luft/vann varmepumpe?

Luft/vann varmepumper er særlig godt egnet for nyere boliger (fra 1997-) under 200 m2 og med et relativt lavt energiforbruk.

Et anlegg med luft/vann varmepumpe har en lavere investering enn f.eks. vann/vann varmepumper, og krever ingen grunnarbeider eller boring.

Våre luft/vann varmepumper gir en besparelse på 50%-60% av boligens energiforbruk til oppvarming og varmt tappevann. For å få full utnyttelse av en luft/vann varmepumpe forutsetter det at boligen er utstyrt med vannbåren gulvvarme. Vannbåren gulvvarme kan også installeres i eldre hus.

Eier du grunnen boligen står på, bør du uansett vurdere bergvarme. Ta gjerne kontakt med oss for å diskutere beste løsning for deg.

Hvordan fungerer en luft/vann varmepumpe?

En luft/vann varmepumpe består av en utedel med stillegående vifte, en varmeveksler og en varmtvannstank som plasseres i eksisterende fyrrom eller annet egnet sted. Varmeveksleren kobles til vannbåren gulvvarme eller radiatorer.

Hva koster luft/vann varmepumpe?

Kostnaden på et komplett opplegg med luft/vann varmepumpe vil avhenge av energibehovet som skal dekkes. Vi har lang erfaring med prosjektering og sørger for at du får et anlegg som gir best mulig kost-nytte. Generelt regner vi at investeringen har en inntjeningstid på mellom 4 og 6 år. Ta gjerne kontakt med oss for et prisoverslag.

Hvorfor kjøpe luft/vann varmepumpe av Elektropluss?

Vi har både ingeniør, rørlegger og elektriker under samme tak og kan derfor levere et komplett, gjennomtenkt luft/vann anlegg uten å involvere andre aktører. Sist, men ikke minst – vi leverer alle former for boligvarme. Når du snakker med oss kan du derfor være trygg på at vi gjør en individuell vurdering av varmekilde og produkt. Alle våre varmepumper leveres med 5 års garanti.